De zomervrijwilligers staan alweer te trappelen om het werk weer op te pakken

Feest en werk mee met vrijwilligers

Wie spreekt over zwembad Wettervlecke, noemt in één adem ook de vrijwilligers die bij het Feanster openluchtbad werkzaam zijn; ze zijn al decennia lang één van de belangrijkste pijlers waarop Wettervlecke steunt. Ook voor het komende seizoen is de vaste ploeg medewerkers alweer geruime tijd 'yn it spier' om de zaken voor de opening op Koningsdag op orde te krijgen.

In de winterperiode is er drie ochtenden per week een ploeg aanwezig die zorgt voor onderhoud en vernieuwing, de zomervrijwilligers staan alweer te trappelen om onder meer de kassa te bestieren en het tuinonderhoud weer op te pakken. “Wy binne wiis mei dizze frijwilligers”, zegt voorzitter Joop Numan van Wettervlecke, maar het bestuur ziet ook een zorgelijke ontwikkeling.

Mensen werken langer door, de jeugd is minder bereid om de handen uit de mouwen te steken en de vergrijzing slaat toe. “Dat bart ús wol soargen”, aldus Numan die deze achteruitgang ook bespeurt in het bestuur. Tijdens de komende ledenvergadering treden er drie bestuursleden af en we hebben nog geen nieuwe mensen gevonden voor deze functies.

We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers voor zowel zitting in het bestuur als voor de klusjes als tuinonderhoud, het organiseren van activiteiten en het algehele onderhoud van het zwembadterrein. “Der is no al in gesellige ploech, mar wy kinne wol mear minsken brûke”, nodigt Numan namens het bestuur.

Zwembad Wettervlecke opent haar poorten traditioneel op Koningsdag met de vrijmarkt. Dit jaar ziet het seizoen er bijzonder feestelijk uit: het zwembad viert het vijftigjarige jubileum met diverse activiteiten waaronder een openluchtspektakel dat begin juli wordt uitgevoerd. “Wy meitsje d'r mei syn allen in moai feestje fan!