Tuorke en Jurre zoeken verkoeling in zwembad Wettervlecke

Tuorke en Jurre zoeken verkoeling Wettervlecke

 Het Feanster gezelligheidsduo Tuorke en Jurre heeft in zwembad Wettervlecke voor spektakel gezorgd. Bij het bezoek aan het winkelcentrum speelde de tropische temperatuur de twee figuren dusdanig parten dat ze er voor kozen om hun bezoek aan Surhuisterveen af te sluiten met een bezoek aan het openlucht zwembad.

“We konden ons hoofd bijna niet meer koel houden”, legt Jurre uit die zich het hoofd bijna brak bij het beoordelen van de versierde fietsen in het dorp. “Het lukte me maar niet om de koele wateren van Wettervlecke uit mijn gedachten te krijgen.” Nadat het duo de badgasten veel welbekende envelopjes had uitgedeeld, nam Jurre dan ook een frisse duik in het diepe bassin.

 Dat zorgde wel voor spektakel onder de honderden gasten van het zwembad. “Ooooh, Jurre springt er écht in, wat super”, spraken enkele verraste gasten. “Oh wat is dit lekker”, sprak Jurre die geen tijd had genomen om zich te verkleden en met kleren zo het water in ging. Vooral de jongeren hadden veel bijzondere belangstelling voor Tuorke en Jurre.

 “We hebben ontzettend veel knuffels en 'high-fives' gedeeld”, vertelt het altijd enthousiaste duo dat ook aan volwassenen de nodige aandacht besteed. De temperatuur steeg zaterdag tot tropische waarden en daardoor waren zelfs terrasjes in het centrum 's middags niet overbezet. Tuorke en Jurre vonden veel meer publiek bij de bassins van Wettervlecke.

 De watertemperatuur van Wettervlecke – normaliter 24 graden – is door de warmte ook gestegen tot rond de 27 graden, maar biedt desondanks nog heerlijk verkoeling. Eind juni verwelkomde Wettervlecke de 25.000ste bezoeker. Inmiddels is dit bezoekersaantal met een ruim duizend gasten per dag de veertigduizend al gepasseerd.